Introductie

Psychocare is in 2013 opgericht door Ursula Hendriks-van den Bos, praktijkhoudster. In 2016 is Anouk Gathier het team komen versterken.

Over Ursula:

Ik ben een ervaren GZ-psycholoog (BIG), Psychotraumatherapeut NtVP, cognitief gedragstherapeut VGCT, tevens Supervisor en Leertherapeut VGCT, EMDR-therapeut en psycholoog NIP.

Ik ben 17 jaar lang werkzaam geweest bij een grote landelijke psychologenorganisatie waar ik cliënten heb behandeld binnen de eerste- en tweedelijn, een managementfunctie heb bekleed en me bezig heb gehouden met productontwikkeling en het opleiden van andere psychologen.

Ik heb er bewust voor gekozen om mijn eigen praktijk op te richten, met de wens mensen met psychische klachten te helpen vanuit een kleinschalige meer persoonlijke aanpak, waar gewerkt wordt vanuit de meest recente wetenschappelijke inzichten, maar waar tevens het persoonlijke contact een grote rol speelt in de behandeling.

Naast aandacht voor de klachten is er ook oog voor de achtergrond van de cliënt. Daarnaast heb ik ruime ervaring met het geven van individuele supervisie en leertherapie, onder andere in het kader van de opleiding tot GZ-psycholoog  en cognitief gedragstherapeut.

Over Anouk:

Mijn naam is Anouk Gathier. Sinds 2016 ben ik als psycholoog en als cognitief gedragstherapeut i.o. werkzaam bij Psychocare.

Hiervoor heb ik twee jaar bij een landelijke organisatie voor psychische zorg gewerkt waar ik cliënten heb behandeld in zowel de generalistische basisggz  als de specialistische ggz.

Ik werk volgens een cognitief gedragstherapeutische benadering en kan EMDR toepassen bij traumagerelateerde problematiek. Ik ben goed in staat om cliënten te motiveren hun problemen aan te pakken en neem hierbij een betrokken en empathische houding aan.
Binnen mijn behandelingen hecht ik veel waarde aan een goede werkrelatie, waarbij samenwerking centraal staat. Samen kunnen we kijken wat er nodig is om uw klachten te verminderen en het behandeldoel te behalen.

Afgeronde opleidingen:

  • Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie
  • Basiscursus EMDR