Privacystatement

PRIVACYSTATEMENT UMH Hendriks-van den Bos
UMH Hendriks namens(Psychocare), gevestigd te Houten en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 52107493, hecht belang aan de bescherming van persoonsgegevens. Dit privacystatement legt uit hoe UMH Hendriks-van den Bos met informatie over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon omgaat, zoals bedoeld in de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg).

1. Toepassing
Dit privacystatement is van toepassing op de volgende categorieën natuurlijke personen van wie UMH Hendriks-van den Bos persoonsgegevens verwerkt:
a. (potentiële) patiënten;
b. bezoekers aan de praktijk van UMH Hendriks-van den Bos ; bezoekers van https://psychocare.nl/ ;
c. deelnemers aan bijeenkomsten van UMH Hendriks-van den Bos ;
d. sollicitanten;
e. alle overige personen die met UMH Hendriks-van den Bos contact opnemen of van wie UMH Hendriks-van den Bos persoonsgegevens verwerkt, met uitzondering van haar medewerkers.

2. Verwerking van persoonsgegevens
UMH Hendriks-van den Bos verwerkt persoonsgegevens die:
a. een betrokkene zelf persoonlijk (tijdens een bespreking of bijeenkomst), telefonisch, of digitaal (via e-mail of webformulieren op de website) heeft verstrekt, zoals contactgegevens of andere persoonsgegevens;
b. met toestemming van de betrokkene worden opgevraagd bij andere hulpverleners of verwijzers;
c. Indien er video-opnames worden gemaakt wordt hier op voorhand schriftelijk toestemming voor gevraagd aan de betrokkene.

3. Doeleinden verwerking
UMH Hendriks-van den Bos verwerkt persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:
a. het uitvoeren van een geneeskundige behandelovereenkomst en de declaratie voor verrichte werkzaamheden;
b. het onderhouden van contact, door uitnodigingen voor bijeenkomsten en informatie waar een betrokkene zelf om heeft gevraagd;
c. het verbeteren van de praktijkwebsite https://psychocare.nl;
d. het bewaken van de toegang tot de praktijk en het beschermen van vertrouwelijke gegevens.

4. Rechtsgrond
UMH Hendriks-van den Bos verwerkt persoonsgegevens op basis van één van de volgende rechtsgronden:
a. toestemming van de betrokkene. Deze toestemming kan altijd weer worden ingetrokken, zonder dat dit afbreuk doet aan de rechtmatigheid van de verwerking op basis van de toestemming vóór de intrekking;
b. uitvoering van -of met het oog op- het sluiten van een geneeskundige behandelovereenkomst, waaronder ook het declareren aan derden, zoals de zorgverzekeringsmaatschappij e.d.;
c. een wettelijke verplichting, zoals bijvoorbeeld de verplichting om een medisch dossier bij te houden of het BSN te registreren;
d. een gerechtvaardigd belang, zoals het gebruik van contactgegevens voor het uitnodigen voor een bijeenkomst.

5. Verwerkers
UMH Hendriks-van den Bos kan voor het verwerken van persoonsgegevens dienstverleners (verwerkers) inschakelen die uitsluitend volgens instructies van UMH Hendriks-van den Bos persoonsgegevens verwerken. UMH Hendriks-van den Bos sluit met verwerkers een verwerkersovereenkomst die voldoet aan de eisen die de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg) daaraan stelt.

6. Persoonsgegevens delen met derden
UMH Hendriks-van den Bos deelt persoonsgegevens met derden, als dat in het kader van de behandeling (bijvoorbeeld een verwijzing) is aangewezen of voor het voldoen aan een wettelijke verplichting nodig is. UMH Hendriks-van den Bos deelt geen persoonsgegevens met derden voor commerciële doeleinden, tenzij bijeenkomsten samen met een andere organisatie worden georganiseerd. In dat geval worden uitsluitend noodzakelijke contactgegevens gedeeld.

7. Doorgifte buiten de EER
UMH Hendriks-van den Bos geeft in beginsel geen persoonsgegevens door aan landen buiten de Europese Economische Ruimte (EER). Indien dit toch noodzakelijk mocht zijn, draagt UMH Hendriks-van den Bos ervoor zorg dat de doorgifte alleen plaatsvindt als de Europese Commissie heeft aangegeven dat het betreffende land een passend beschermingsniveau biedt of als sprake is van passende waarborgen in de zin van de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg).

8. Bewaren van gegevens
UMH Hendriks-van den Bos bewaart persoonsgegevens niet langer dan nodig is. UMH Hendriks-van den Bos hanteert in beginsel de volgende bewaartermijnen:
a. medische gegevens: ten minste 15 jaar na het einde van de behandelovereenkomst;
b. (financieel-)administratieve gegevens: 7 jaar na vastlegging van de gegevens;
c. gegevens van medewerkers en zzp’ers, anders dan (financieel-)administratieve gegevens: 5 jaar na uitdiensttreding respectievelijk na het einde van de overeenkomst van opdracht;
d. gegevens van sollicitanten: 6 maanden na afronding van de sollicitatieprocedure;
e. bezoekers van de website: 5 jaar na het laatste bezoek aan de website, tenzij eerder bezwaar wordt gemaakt in welk geval tot vernietiging zal worden overgegaan.

9. Wijzigingen privacystatement
UMH Hendriks-van den Bos kan dit privacystatement altijd wijzigen. Een actuele versie van het privacystatement wordt op de website van UMH Hendriks-van den Bos gepubliceerd. Het is verstandig dit privacystatement regelmatig te raadplegen, zodat u bekend bent met eventuele wijzigingen.

10. Rechten, vragen en klachten
U hebt het recht UMH Hendriks-van den Bos te verzoeken persoonsgegevens in te zien, te rectificeren, te verwijderen, over te dragen, de verwerking te beperken en tegen de verwerking bezwaar te maken. Hierover kunt u contact opnemen met UMH Hendriks-van den Bos door een e-mailbericht te sturen naar ursula@psychocare.nl.

Ook bij vragen of klachten over de wijze waarop UMH Hendriks-van den Bos persoonsgegevens verwerkt, kunt u contact opnemen met UMH Hendriks-van den Bos door een e-mailbericht te sturen naar ursula@psychocare.nl. Een klacht trachten wij naar tevredenheid op te lossen. Mocht dat niet lukken, dan kunt u zich wenden tot de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).